<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
    <meta content="text/html; charset=UTF-8" http-equiv="Content-Type">
  </head>
  <body bgcolor="#ffffff" text="#000000">
    <font face="Times New Roman, Times, serif">Thanks so much, but I
      can't test it because I usually use build version, and I don't
      want to disturb you to make a new special build for me.<br>
      If I understand well, than "Last Used Transition" becomes "Default
      Transition" in any case?<br>
      In Sam/IgorBeg version I thought that the "Default Transition"
      would have to be setting and, Drag&Drop (#1) and Attach
      Transition (#2) don't change "Default Transition". <br>
      Maybe is it to add implementation without change old workflow?<br>
      <br>
      IgorBeg<br>
      <br>
    </font><br>
    Il 16/06/2018 0.54, Phyllis Smith ha scritto:
    <blockquote
cite="mid:CAOckJE356kTYSwLEYaKSaqL9sEtjW+OkH244LCFE5VB5rpZhyg@mail.gmail.com"
      type="cite">
      <div dir="ltr">
        <div>Just checked in Transition modification with changes as
          suggested by Sam/IgorBeg photomontage.  Here is how it works.</div>
        <div><br>
        </div>
        <div>1.) if your drag and drop a video or audio transition from
          the Resources window, that becomes the default transition</div>
        <div>2.) if you select a transition from the video/audio attach
          transition from the video/audio pulldown, that becomes the
          default</div>
        <div><br>
        </div>
        <div>Now, #3 below is the new wrinkle:<br>
        </div>
        <div>3.) if you select a transition from the v/a attach
          transition pulldown AND press the new "Set Default Transition"
          AND instead of clicking on the green colored checkmark for OK,
          you hit the red colored X, the default transition will be set
          to that selection AND no transition will be added to you
          timeline</div>
        <div><br>
        </div>
        <div>4.) however if instead of hitting the X in #3, you click
          OK, you get the default set and the transition added to the
          timeline</div>
        <div><br>
        </div>
        <div>This implementation seemed to work best.</div>
        <div><br>
        </div>
        <div>Also, I can not reproduce the originally reported by
          IgorBeghetto error of "U" reporting "No default transition
          found" and I tried at least 10 times in 10 different ways. 
          Also, deleted $HOME/.bcast5 and started from scratch and could
          not reproduce.  Also, can not reproduce Ugin's reported
          problem of saving project, not saving the Video transition
          "slide" after reopening.  If anyone still sees these 2
          problems, please report and provide a kino so I can
          reproduce.   gg/phyllis<br>
        </div>
        <div>
          <div class="gmail_extra"><br>
            <div class="gmail_quote">On Tue, Jun 5, 2018 at 1:23 PM,
              Igor BEGHETTO <span dir="ltr"><<a
                  moz-do-not-send="true" href="mailto:igorbeg@visi1.org"
                  target="_blank">igorbeg@visi1.org</a>></span>
              wrote:<br>
              <blockquote class="gmail_quote" style="margin: 0pt 0pt 0pt
                0.8ex; border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204);
                padding-left: 1ex;">
                <div bgcolor="#ffffff" text="#000000"> <font
                    face="Times New Roman">I just used your workflow
                    with drag and drop; it work fine, thanks.<br>
                  </font><font face="Times New Roman">And I agree with
                    your suggestion (and photomontage), Sam.<br>
                    If possible I would do this:<br>
                    - In the Attach Transition window add a PushButton,
                    named "Default", and a label with the name of
                    current default transition.<br>
                    - To change the default transition I have to select
                    a transition' name by the list and than press the
                    PushButton; the near label is update with the name
                    of new transition.<br>
                    ( I  make little changes in your photomontage)<br>
                    <br>
                    IgorBeg<br>
                     <br>
                  </font>
                  <div>
                    <div class="h5"><br>
                      <blockquote type="cite">
                        <blockquote type="cite"><font face="Times New
                            Roman, Times, serif"> <br>
                            Step to reproduce (cinelerra-5.1-ub16.04-<wbr>20180531.x86_64-static.txz</font><font
                            face="Times New Roman"><font face="Times New
                              Roman, Times, serif">):<br>
                              1. On Program Window I select "Cut and
                              Past editing mode",<br>
                              2. In a armed Video track I select two
                              parts of a video (highlight region),<br>
                              3. Menu ->Video -> Attach
                              Transition...<br>
                              4. In the Modal Window, I select
                              "Dissolve" transition, and click OK. <br>
                              5. It is applied.<br>
                              6. Than I select an other parts of two
                              video </font></font><font face="Times New
                            Roman"><font face="Times New Roman, Times,
                              serif">(highlight region)</font></font><font
                            face="Times New Roman"><font face="Times New
                              Roman, Times, serif">.<br>
                              7. Press Shift-U (or in Menu ->Video
                              -> Default Transition), but nothing
                              occur. And on bottom-left corner of
                              Program Window (Timeline) there is the
                              message: "No default trasnsition found".<br>
                              <br>
                            </font><br>
                          </font></blockquote>
                      </blockquote>
                    </div>
                  </div>
                </div>
              </blockquote>
              <br>
            </div>
          </div>
        </div>
      </div>
      <pre wrap="">
<fieldset class="mimeAttachmentHeader"></fieldset>
_______________________________________________
Cinelerra mailing list
<a class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:Cinelerra@lists.cinelerra-cv.org">Cinelerra@lists.cinelerra-cv.org</a>
<a class="moz-txt-link-freetext" href="http://lists.cinelerra-cv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/cinelerra">http://lists.cinelerra-cv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/cinelerra</a>
</pre>
    </blockquote>
  </body>
</html>