[CinCV TNG] Default Transition not work

Sam cinelerra at posteo.de
Sat Jun 16 01:27:50 CEST 2018


Thank you for the improvement. It works very well.
Here is the video how you can reproduce the message. It is important not 
to go through the resources window, but to insert the default transition 
after a new session via the menu.

https://streamable.com/oo9oj

Sam


On 16.06.2018 00:54, Phyllis Smith wrote:
> Just checked in Transition modification with changes as suggested by 
> Sam/IgorBeg photomontage.  Here is how it works.
>
> 1.) if your drag and drop a video or audio transition from the 
> Resources window, that becomes the default transition
> 2.) if you select a transition from the video/audio attach transition 
> from the video/audio pulldown, that becomes the default
>
> Now, #3 below is the new wrinkle:
> 3.) if you select a transition from the v/a attach transition pulldown 
> AND press the new "Set Default Transition" AND instead of clicking on 
> the green colored checkmark for OK, you hit the red colored X, the 
> default transition will be set to that selection AND no transition 
> will be added to you timeline
>
> 4.) however if instead of hitting the X in #3, you click OK, you get 
> the default set and the transition added to the timeline
>
> This implementation seemed to work best.
>
> Also, I can not reproduce the originally reported by IgorBeghetto 
> error of "U" reporting "No default transition found" and I tried at 
> least 10 times in 10 different ways. Also, deleted $HOME/.bcast5 and 
> started from scratch and could not reproduce.  Also, can not reproduce 
> Ugin's reported problem of saving project, not saving the Video 
> transition "slide" after reopening.  If anyone still sees these 2 
> problems, please report and provide a kino so I can reproduce.   
> gg/phyllis
>
> On Tue, Jun 5, 2018 at 1:23 PM, Igor BEGHETTO <igorbeg at visi1.org 
> <mailto:igorbeg at visi1.org>> wrote:
>
>     I just used your workflow with drag and drop; it work fine, thanks.
>     And I agree with your suggestion (and photomontage), Sam.
>     If possible I would do this:
>     - In the Attach Transition window add a PushButton, named
>     "Default", and a label with the name of current default transition.
>     - To change the default transition I have to select a transition'
>     name by the list and than press the PushButton; the near label is
>     update with the name of new transition.
>     ( I  make little changes in your photomontage)
>
>     IgorBeg
>
>
>>>
>>>     Step to reproduce
>>>     (cinelerra-5.1-ub16.04-20180531.x86_64-static.txz):
>>>     1. On Program Window I select "Cut and Past editing mode",
>>>     2. In a armed Video track I select two parts of a video
>>>     (highlight region),
>>>     3. Menu ->Video -> Attach Transition...
>>>     4. In the Modal Window, I select "Dissolve" transition, and
>>>     click OK.
>>>     5. It is applied.
>>>     6. Than I select an other parts of two video (highlight region).
>>>     7. Press Shift-U (or in Menu ->Video -> Default Transition), but
>>>     nothing occur. And on bottom-left corner of Program Window
>>>     (Timeline) there is the message: "No default trasnsition found".
>>>
>>>
>
>
>
> _______________________________________________
> Cinelerra mailing list
> Cinelerra at lists.cinelerra-cv.org
> http://lists.cinelerra-cv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/cinelerra

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.cinelerra-cv.org/pipermail/cinelerra/attachments/20180616/15a7f27c/attachment.html>


More information about the Cinelerra mailing list